От 17 декември 2018 г. до началото на месец юни

...
От 17 декември 2018 г. до началото на месец юни
Коментари Харесай

Над 184 хиляди е-винетки са продадени на румънски автомобили досега

От 17 декември 2018 година до началото на месец юни тази година са продадени повече от 184 хиляди електронни винетки на коли с румънска регистрация. От тях над 122 хиляди са за леки коли и над 62 хиляди - за тежкотоварни над 3.5 тона.

Това стана ясно по време на днешната ревизия на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на Дунав мост при Русе.

Тя ревизира работата на чиновниците на Националното тол ръководство на входа от Румъния и се осведоми за действието на електронната система за таксуване в района.

Общата стойност на продадените електронни винетки на румънски коли възлиза на над 4,7 млн. лева, което подрежда Румъния на второ място измежду задграничните водачи по продажби на е-винетки. Преди нея е Турция, стана ясно още на инспекцията.

От февруари до началото на юни тази година инспекторите на Националното тол ръководство са ревизирали 15 520 румънски жители, като са наложени 612 обезщетителни такси.

Служителите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост " в гр. Русе осведомиха министър Аврамова, че румънските водачи избират да купуват винетки от терминали за самотаксуване. За облекчение на пътуващите на пункта работят 4 терминала и двe гишета за продажба на е-винетки, на които може да се заплати и в брой.

В почивните дни с натоварен трафик се провеждат наряди на чиновници на Национално тол ръководство, говорещи румънски език, които раздават осведомителни брошури на влизане в България.

„ Със започването на летния сезон продажбите на електронни винетки ще се усилват. Данните демонстрират, че през предходната година Румъния заема първо място измежду задграничните пазари по брой туристически визити в България - 1 377 009, като по отношение на 2017-та година се регистрира растеж от 20,9% ", разяснява министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Тя акцентира, че изключително през лятото в Балчик, Албена, Златни пясъци, к. к. „ Св. Св. Константин и Елена " и Слънчев бряг обичайно идват доста румънски посетители, по тази причина е добре водачите да употребяват всички канали за пазаруване на електронни винетки, като най-удобно е това да бъде направено през интернет - от уеб страниците www.bgtoll.bg, www.vinetki.bg и www.А1.bg.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР