От 17 април румънските власти ще забранят на кораби под

...
От 17 април румънските власти ще забранят на кораби под
Коментари Харесай

Румъния забрани на руски кораби да влизат в нейните пристанища

От 17 април румънските управляващи ще забранят на кораби под съветски байрак да влизат в техните пристанища. Това оповестява РИА Новости, базирайки се на пресслужбата на румънската морска администрация.

Те споделиха, че влизането на „ всеки кораби, регистрирани под съветски байрак, в това число кораби, които сменят съветския байрак на знамето на която и да е друга страна или трансформират регистрацията си в Русия с регистрация в която и да е друга страна след 24 февруари 2022 година “, ще бъде неразрешено, написа Лента.ру.

Само кораби, които се нуждаят от помощ и място за леговище, ще могат да влизат в пристанищата на Румъния. Освен това ще бъде направено изключение за кораби, които се нуждаят от спешно прекъсване. Ограниченията няма да обиден транспортните средства, пренасящи разнообразни типове изкопаеми и горива до Европейския съюз (ЕС), в това число газ, петрол и нефтопродукти, исполин, алуминий, мед и никел.

По-рано сходно решение беше взето и в Белгия. Корабите под съветски байрак няма да могат да влизат в белгийските пристанища от 17 април, написа Лента.ру.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР