От 17.00 часа днес пред Съдебната палата в Търговище ще

...
От 17.00 часа днес пред Съдебната палата в Търговище ще
Коментари Харесай

Служителите в затворите и съдебната охрана в Търговище излизат днес на протест

От 17.00 часа през днешния ден пред Съдебната палата в Търговище ще има митинг на чиновниците от профсъюз " Охрана “. Исканията са за 20% нарастване на възнагражденията и възстановяване на изискванията на труд, изясни, прeд " Хоризонт " ръководителят на профсъюза Ангел Дачев :
Ние в бранш " Сигурност " сме най-ниско заплатени. Работата ни е рискова, както в целия бранш " Сигурност " е рискова, тъй че ние желаем да бъдем възнаградени за труда си, който поставяме, и напълно е обикновено нашето искане. Нямаме нещо, което да ни спре да го желаеме, тъй като работим по закона за Министерство на вътрешните работи. 
Срещаме поддръжка от министър Цачева, от зам.-министъра, Съюза на съдиите, Асоциацията на прокурорите. Всички са на нашата страна. Въпросът е да се прояви схващане към нашите претенции и да бъдат задоволени, акцентира ръководителят на профсъюз " Охрана " в Търговище. 
Щафетните митинги на надзирателите в пандизите и чиновниците на " Съдебна защита ", преди планувания за събота народен митинг в София, се провеоха през вчерашния ден в Разград, където имаше поддръжка от жители и от юристи, в Плевен, Белене и Кърджали.Синдикатът на чиновниците в пандизите насочи покана към правосъдния министър Цецка Цачева да участва на националния митинг в събота 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР