От 16 януари вестниците на естонски език ще спрат да

...
От 16 януари вестниците на естонски език ще спрат да
Коментари Харесай

Естония спира да издава хартиени вестници в понеделниците поради икономически трудности

От 16 януари вестниците на естонски език ще спрат да излизат на книжен притежател в понеделниците поради стопански компликации, заяви Интерфакс.

В края на предходната година вестниците " Постимеес " и " Охтулехт " оповестиха, че ще се откажат от хартиените си издания в понеделник, а през есента на предходната година бизнес вестникът " Арипаев " се отхвърли от хартиените издания и мина напълно към цифрови.

Урмо Сунвалд, основен редактор на " Ести Пяевалехт ", и Арго Виркебау, ръководител на управителния съвет на " Делфи Медия ", която е притежател на вестника, обявиха, че решението е резултат от нарастването на цените на хартията и разпространяването.

 

" Държавата имаше моменти и благоприятни условия да проучва краткосрочните и дълготрайните последствия от нарастването на цените, само че по някаква причина способства за това към 650 000 клиенти на " Охтулет ", " Постимеес " и " Ести Пяевалехт " към този момент да не могат да четат книжен вестник в понеделник ", споделят Сунвалд и Виркебау.

Държавната пощенска компания " Омнива " разгласи внезапно нарастване на цените за доставка по домовете в края на предходната година, което принуди изданията да понижат броя на хартиените издания.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР