От 16 януари се променят част от противоепидемичните мерки на

...
От 16 януари се променят част от противоепидемичните мерки на
Коментари Харесай

Променят част от Covid мерките от утре

От 16 януари се трансформират част от противоепидемичните ограничения на територията на страната, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

Със заповед на здравния министър Костадин Ангелов от на следващия ден се позволява присъственото осъществяване на следните действия в учебното обучение:
приравнителни изпити при пренасяне на ученик;изпити за установяване на срочна оценка на възпитаник с повече от 25 % отсъствия по даден предмет и няма опция /при невъзможност/ да се оформи срочна оценка, или за възпитаник в самостоятелна или отдалечена форма на обучение;изпити за установяване на годишна оценка за възпитаник в независима или задочна форма на обучение;държавни изпити за придобиване на степен на професионална подготовка по доктрина и практика;индивидуални действия, включително писмени или на практика изпитвания за настояща оценка при неспособност за осъществяване в електронна среда;индивидуални на практика часове в дружество или на територията на обещано училище;бластни и общински кръгове на олимпиади и надпревари, когато не могат да се провеждат онлайн.
Всички действия би трябвало да се организират при опция самостоятелно и при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Задължително е носенето на маска за лице, спазването на физическа отдалеченост от минимум 1,5 м. и недопускането на лица с прояви на остри респираторни заболявания.

Разрешава се присъственото осъществяване на следните действия във висши образователни заведения:
на практика образования и изпити по процедура на студенти, специализанти и докторанти;семестриални изпити, които включват практическа част и не могат да се проведат в електронна среда;държавни изпити и отбрани на дипломни работи.
В случаите, в които тези действия се организират на територията на висшето учебно заведение, ректорът основава организация за прецизно съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения.

В бранш „ Здравеопазване " се възвръща плановият банкет и плановата оперативна активност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР