От 16 на 18 г. скача минималната възраст за брак

...
От 16 на 18 г. скача минималната възраст за брак
Коментари Харесай

Забрана за брак между хора под 18 г. влиза в сила от днес в Англия и Уелс

От 16 на 18 година скача минималната възраст за брак от през днешния ден в Англия и Уелс. Промяната се прави според признатия предходната година закон за отбрана на малолетните от насилствени бракове, напомня " Франс прес ".

Дори със единодушието на родителите към този момент е неразрешено на малолетни лица да подписват брак или да образуват цивилен съюз и това се отнася и за чисто религиозни или „ обичайни “ церемонии, които нямат правна стойност.

Законът също по този начин се отнася до малолетни английски лица или такива, живеещи в Англия или Уелс, които подписват брак в чужбина.

Досега бракът беше позволен от 16-годишна възраст, при изискване че съответните деца имат родителско позволение.

Въпреки че е мъчно да се оцени степента на явлението, защото доста бракове, включващи деца, остават скрити, през 2021 година общо 118 случая на бракове сред малолетни бяха докладвани на Отдела за насилствени бракове, виновен за съветването и подпомагането на жертвите на тези насилствени съюзи.

Основните жертви на сходни бракове са млади девойки. Според английското министерство на правораздаването 119 девойки под 18-годишна възраст са били принудени да сключат брак през 2018 година в Англия и Уелс, по отношение на 28 момчета.

„ Този ​​закон ще отбрани по-добре уязвимите младежи, като отстрани насилствените бракове от нашето общество “, сподели министърът на правораздаването Доминик Рааб, представен от Българска телеграфна агенция.

Лице, прието за отговорно за споразумяване на брак на дете, е застрашено от до седем години затвор.

„ Това е един от най-всеобхватните закони за детските бракове в света и пази всяко дете, родено в тази страна, от заплахите и вредите от насилствения брак “, сподели министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР