От 16 май няма да се изисква носенето на маски

...
От 16 май няма да се изисква носенето на маски
Коментари Харесай

Без задължителни маски при полети в Европа от 16 май

От 16 май няма да се изисква носенето на маски на летищата и в самолетите в Европа. Това оповестиха Европейската организация за авиационна сигурност и Европейският център за профилактика и надзор на болесттите, предава Ройтерс.

Италия, Франция, България и други европейски страни облекчават или отстраняват доста или всички ограничения против разпространяването на ковид, написа организацията. Редица американски самолетни компании обявиха през април, че към този момент няма да изискват носенето на маски, откакто федерален арбитър във Флорида постанови, че разпореденото от държавното управление на Съединени американски щати наложително носене на маски в публичния превоз е нелегално. 

" От идната седмица към този момент няма да е належащо маските за лице да бъдат наложителни при въздушните пътувания при всички случаи, което в общи линии е в сходство с изменящите се условия на националните управляващи в Европа за публичния превоз ", сподели изпълнителният шеф на Европейската организация за авиационна сигурност Патрик Ки.

" Макар носенето на маска да престане да бъде наложително, е значимо да се има поради, че дружно с физическата отдалеченост и положителната хигиена на ръцете то е един от най-хубавите способи за понижаване на предаването (на вируса) ", сподели шефът на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите Андреа Амон. 

Двете организации обявиха, че разпоредбите за маските се чака да се разграничават след анулацията на наложителното им носене. Авиокомпаниите са съветвани да предизвикват пасажерите да носят маски в самолетите, пътуващи за и от места, където в публичния превоз към момента се изисква носенето на маски. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР