От 16 март до 2 април 2023 година, Русе отново

...
От 16 март до 2 април 2023 година, Русе отново
Коментари Харесай

Започна продажбата на билети за 62-ото издание на фестивала „Мартенски музикални дни“

От 16 март до 2 април 2023 година, Русе още веднъж ще се трансформира в музикалната столица на България

Билетите за концертите от програмата на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “ в Русе към този момент са в продажба. Те могат да се закупят от през днешния ден, 20 февруари, на касата на Русенска опера, а за концертите на 17 март, 18 март, 19 март, 20 март, 21 март, 23 март, 24 март, 25 март, 29 март, 30 март, 1 април, 2 април – и през онлайн платформата Eventim от 22 февруари, оповестява.

От 16 март до 2 април 2023 година, Русе още веднъж ще се трансформира в музикалната столица на България. Поредното 62-ро издание на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “, проведен от Община Русе под патронажа на Министерството на културата, отваря порти за феновете на класическата музика.

Тазгодишното издание включва общо 28 събития, от които 7 оркестрови стратегии, 2 оперни спектакъла, 11 ансамблови концерта с присъединяване на именити актьори, ансамбли и оркестри от 9 страни на Европа.

Седем са и съпътстващите концертната стратегия събития – Майсторски клас на Светлин Русев за учениците от НУИ „ Проф. В. Стоянов “, 2 изложения – на Юлиян Табаков и Николай Бузов, втората премиера на документалния филм „ Пианото на Шостакович “, премиера на книгата на Лазар Николов „ Разказ за претърпяното “ и Музикално-визуалния пърформанс „ Европа в нас “ на продуцентска къща „ Персей “, финансиран от Министерството на културата, са също част от програмата на влиятелния конгрес.

Повече информация за програмата, можете да намерите на на фестивала.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР