От 16-и до 23 март, в залите на Фестивален и

...
От 16-и до 23 март, в залите на Фестивален и
Коментари Харесай

София Филм Фест във Варна с две страхотни музикални събития

От 16-и до 23 март, в залите на Фестивален и конгресен център, ще се организира деветото издание на " София Филм Фест " във Варна. В рамките на 10 дни фестивалът ще предложи на своите правилни почитатели 18 от най-новите международно приети ленти на огромен екран.

Освен на класно кино, почитателите на " София Филм Фест " във Варна ще могат да се насладят и на качествена музика от българска сцена с два концерта на 16-и и 17 март.

В деня на откриването на фестивала – 16 март, след прожекцията на първия филм " Квадратът “ от 19ч. в Зала1, групата Low End Theory ще добави вечерта с концерт и коктейл в центално предверие на ФКЦ  - Варна.

Музикантите от Low End Theory - Евден Димитров, Волен Милчев и Божидар Василев основават плана през 2017 година с главната концепция да свирят безусловно импровизационна музика с джаз обичаи и актуален тип, съответен и за клубната среда. Те самоуверено прелитат сред джаз, хаус, хип-хоп и ров бийтове, с цел да основат една нова среда, наричана за малко: електронна музика.

На 17 март гостите на фестивала ще могат да прекарат приятни музикални моменти в компанията на музикалната групировка Clavexperience с музикантите: Димитър Горчаков – синтезатори, Александър Деянов - Skiller – бийтбокс и Павел Терзийски – глас. Вторият концерт ще се организира в фоайето на Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров “ от 20:00 часа.

Clavexperience основават авторска музика, като огромна част от нея се ражда на момента. Умелото прекосяване през IDM, Trip Hop, Jazz, Reggae, Beats и други стилове, които смесват  показва концепциите на трима актьори, съумяващи да изравнят пулса си до безспорен синхрон и по този метод да изпълнят съзнанието на публиката по нов и ободрителен метод.

Деветото издание на София Филм Фест във Варна ще впечатлява с невероятна селекция от най-награждаваните филми и ще добави насладата от преживяването със също толкоз новаторска и специфична музика, показана от едни от най-хубавите имена на родната ни музикална сцена.

Билетите за всички филми от програмата са в продажба касите на ФКЦ на постоянна цена от 8лв, 6лв. за учащи, студенти и хора в неравностойно състояние и 5лв. при закупуване на 5 или повече билета. Пълната стратегия, както и спомагателна информация на страницата на събитието тук: https://www.facebook.com/SFFVarna/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР