От 16 до 22 септември 2017 г. София се включва

...
От 16 до 22 септември 2017 г. София се включва
Коментари Харесай

София се включва в инициативата Европейска седмица на градската мобилност

От 16 до 22 септември 2017 година София се включва в самодейността Европейска седмица на градската подвижност, която минава под формалното лого „ Заедно стигаме по-далеч “. По този мотив, Център за градска подвижност – ЕАД (ЦГМ) провежда три събития на 18 септември, оповестиха от пресцентъра на ЦГМ.

От 10.30 до 12.00 ч. локалното платно на бул. „ Мария Луиза “ – против постройката на ЦГМ ще се трансформира в „ платно “ за изобразяване с тебешир на дребните художници от 48-о главно учебно заведение „ Йосиф Ковачев “ – София. Те ще се включат в самодейността „ Изрисувай платното “: „ Как си виждам превоза на бъдещето като стана голям/а “.

За присъединяване си в самодейността всеки дребен художник ще получи Сертификат и специфични дарове от нашите сътрудници „ 100 грама сладки “ и изворната вода „ Балдаран “.

Отворени порти на всеки кръговиден час от 11.00 до 16.00 ч. ще посрещат искащите да надникнат в контролната диспечерска зала на ЦГМ на бул. „ Тодор Александров “ 42. Там ще могат да научат елементи от виновната работа на диспечерите, както и да следят функционалностите на системата за надзор на публичния превоз в зала с виртуално табло. То отразява придвижването на транспортните средства в огромния град в действително време.
Ретро-трамваят към този момент има доста другари и фенове измежду децата и възрастните.

На 18 септември той още веднъж пътува на всеки кръговиден час от 11.00 до 15.00 ч. от пл. „ Възраждане “ до пл. „ Журналист “. И е подготвен да даде територия за следващата изява на акцията на ЦГМ „ Пътувай и чети! Размени книга с чужд в ретро-трамвая! “. Всеки фен на книгата ще може да вземе своя и да я замени в обичания от всички ретро-трамвай.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР