От 16 до 19 юли ще се проведе шестото поредно

...
От 16 до 19 юли ще се проведе шестото поредно
Коментари Харесай

Елитът на планинското колоездене мери сили в Пампорово през уикенда

От 16 до 19 юли ще се организира шестото следващо издание на едно от най-големите и дълго чакани колоездачни събития в България, а точно “Пампорово Байк Фест 2020”
По време на събитието ще се организира първото съревнование от „ Виваком Даунхил Серии “ за годината и трети кръг от Детските серии по втурване.

До момента за присъединяване в събитието са записани над 120 индивида от всички краища на България, както и представители от Франция, Гърция, Турция, Румъния и Сърбия. Събитието е част от календара на Международния Колоездачен Съюз и ще носи точки за международната сан листа.

Трасето за втурване под връх Снежанка е с дължина близо 2 км и е едно от най-атрактивните и предизвикателни в страната и подсигурява един мощен старт на спортните серии по втурване в планинското колоездене.

Основен акцент за събитието тази година е, че финалите на надпреварата в неделя ще бъдат предавани онлайн в интернет от 12 камери по трасето. Подобно нещо се случва за първи път в страната ни, а задачата е то да доближи до оптимален брой хора, които да съпреживеят страстите и адреналина даже отдалечено. Прякото включване ще стартира тъкмо в 14:30 на “Фейсбук” страниците на “Велопарк Пампорово” и “Виваком Даунхил Сериите”.
 Участниците в надпреварата ще бъдат разграничени в общо 8 категории, а уредниците подсигуряват цялостно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, нужни за сигурността на всички състезатели.

С началото на “Пампорово Байк Фест” на 16-и юли и заработването на лифтовете, ще бъде даден и формален старт на „ байк “ сезона във “Велопарк Пампорово” - най-големия профилиран парк за планинско колоездене в България и района. Паркът предлага огромно многообразие от трасета и направления за планинско колоездене с разнообразни равнища на компликация и обща дължина от над 35 км.

Това лято в курорта ще работят 2 лифта – от Туристически Център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка. Цените на въжен превоз карти и билети остават непроменени от предходната година и могат да бъдат открити на www.pamporovo.me
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР