От 16.00 часа (българско време) днес отпада необходимостта от визи

...
От 16.00 часа (българско време) днес отпада необходимостта от визи
Коментари Харесай

Външно министерство обяви голяма радост за стотици българи, която влиза в сила днес от 16 часа

От 16.00 часа (българско време) през днешния ден отпада нуждата от визи за българските жители, които възнамеряват престояване в Канада до 6 месеца за туризъм, бизнес или посещение. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи, представени от Блиц.

Българите, които пътуват със аероплан до Канада ще би трябвало да получат авансово утвърждение посредством Електронната система за издаване на авансово позволение за пътешестване до Канада (eTA). Разрешението е годно за период от 5 години. Онези, които към този момент имат издадена годна виза за Канада могат да продължат да пътуват с нея, без да е належащо да аплайват за утвърждение (eTA). Тези, които към този момент имат издадено такова позволение могат да продължат да пътуват до момента в който изтече. Българските жители, които влизат на територията на Канада през сухопътните или морските граници на страната не се нуждаят от авансово утвърждение през eTА.

Продължителността на позволения престой при пътешестване без виза може да бъде до 6 месеца и се дефинира от канадските гранични управляващи при влизане в страната. Молба за еTA българските жители могат да подават единствено на формалната електронна страница на държавното управление на Канада - Canada.ca/eTA. Процесът се реализира напълно онлайн и лишава единствено няколко минути. За подаването на искане за авансово утвърждение са нужни годен паспорт, кредитна или дебитна карта, с която се заплаща такса в размер на 7 CAD (канадски долара) и годен имейл адрес. В множеството случаи поръчките се утвърждават в къс период.

Процесът на култивиране на молбата може да отнеме до няколко дни, в случай че се изисква даване на доказателствени документи. Министерството на външните работи на Република България обръща внимание, че отпадането на визовите ограничавания визира единствено българските жители, пътуващи и пребиващи в Канада краткосрочно. Новите правила не засягат лицата, които желаят да работят или учат в страната. Българските жители, които желаят да работят легално на територията на Канада могат да получат подробна информация за нужните документи тук.

Разрешения за работа се издават от Министерството на поданството и имиграцията на Канада, като за задачата се кандидатства в изнесения визов център на Канада в София или онлайн. На нелегално работещите лица се постанова санкция, а при наново нарушаване те се депортират от страната.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР