От 15 юни роумингът няма да съществува. Правят се обаче

...
От 15 юни роумингът няма да съществува. Правят се обаче
Коментари Харесай

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията обясни точно какво ще се случи след падането на роуминга

От 15 юни роумингът няма да съществува. Правят се обаче лапсуси - роумингът няма да отпадне, нито ще бъде по-скъп - само става дума, че ще бъде таксуван по различен метод и ще бъде таксуван в интерес на българския консуматор. Това сподели в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Веселин Божков - ръководител на Комисията за контролиране на известията.

Той изясни, че като европейски жители във всяка точка на Европейски Съюз в това число Лихтенщайн, Исландия и Норвегия, хората ще могат да приказват на този тарифен проект и да употребяват същите гласови услуги, СМС-и и транспорт на данни както в България.

" В рамките на лимитите на вашия тарифен проект - в случай че се надвишават, тогава ще бъдете таксувани в границите на цените на едро открити от еврорегламента. Гласова услуга - 6,5 ст., СМС - 2 ст., транспорт на данни 15 лв., само че става дума за гигабайт. За да няма корист, отворените проекти ще бъдат лимитирани. Ако имате 30 лева тарифен проект с безграничен достъп се умножава по 2, стават 60 лева и се разделят на 15, т.е. ще имате право да ползвате 4 гигабайта. Ако надвишите плащате в допълнение, само че не повече от цената на едро. Предвижда се да бъде спазвана политиката на справедливото прилагане - нямаш право да купуваш карта в други страни, в случай че имаш от страната, където живееш. Нямаш право да използваш карта единствено за роуминг или няколко поредни и да ги използваш единствено в роуминг ", изясни Божков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР