От 15 юли започва втори прием по държавната помощ de

...
От 15 юли започва втори прием по държавната помощ de
Коментари Харесай

Започва втори прием за обезщетения на тютюнопроизводителите по de minimis

От 15 юли стартира втори банкет по държавната помощ de minimis за тютюнопроизводители , претърпели финансови вреди в резултат на неплатена продукция от страна на " Исперих - БТ " АД за годишна продукция 2010 година и " Лийв Табако А. Михайлидис " АД - за 2016 година Това е решил на последното си съвещание УС на Държавна фирма " Земеделие ", оповестиха от фонда.
 
Документи за кандидатстване могат да подадат тютюнопроизводителите, които не са имали опция да подадат заявки за подкрепяне по време на предходния банкет по схемата (15 април - 10 май 2019 г.).
 
Заявления за подкрепяне ще се одобряват в интервала 15 юли - 15 август 2019 година
 
Документите би трябвало да се подават персонално или посредством упълномощено лице в регионалните дирекции на Фонда по непрекъснат адрес за физическите лица и по адрес на ръководство за юридическите лица. До 30.08.2019 година е срокът за дефинитивно показване на изискуеми документи. Срокът за погашение на помощта е до 10 работни дни след приема на заявките и представянето на всички изискуеми документи.
 
Земеделските стопани, които могат да аплайват за актуалната помощ de minimis, би трябвало да са вписани в обществения указател на тютюнопроизводителите в Министерството на земеделието, храните и горите за 2019 година Освен това те би трябвало да имат подписани контракти за изкупуване на недопечен тютюн и приемо-предавателни протоколи за годишна продукция 2010 с " Исперих - БТ " АД и с " Лийв Табако А. Михайлидис " АД за годишна продукция 2016, прецизират от Държавна фирма " Земеделие ".
 
Общият размер на предоставените на едно лице или дружество помощи по скица de minimis не може да надвишава левовата равноценност на 25 000 евро (48 895.75 лева.) за интервал от три поредни бюджетни години (2017 година - 2019 г.)-->
 
Размерът на помощта de minimis за тютюнопроизводителите, претърпели финансови вреди от предишни години, е 3,2 млн. лева След първия банкет по схемата са били изплатени над 2,1 млн. лева, показват от фонд " Земеделие ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР