От 15 стадиона, които са селектирани за приемането на мачовете,

...
От 15 стадиона, които са селектирани за приемането на мачовете,
Коментари Харесай

Испания се кандидатира за Световното първенство по футбол през 2030

От 15 стадиона, които са селектирани за приемането на мачовете, ще се изберат 11

Испанската федерация по футбол работи доста съществено по кандидатурата си за домакинство на Световното състезание по футбол взаимно с Португалия през 2030 година, оповестява. От централата през днешния ден оповестиха 15-е стадиона, които са селектирани за приемането на мачовете и от които ще се изберат 11, осведоми вестник "Ел Мундо Депортиво ".

Сред тях са "Сантяго Бернабеу " и "Уанда Метрополитано " в Мадрид, "Камп Ноу " и "Корнела дел Прат " в Барселона, "Нуево Местая " във Валенсия, "Ла Картуха " в Севиля, "Сан Мамес " в Билбао, "Аноета " в Сан Себастиан, "Ла Роселада " в Малага, "Балаидос " във Виго, "Риасор " в Ла Коруня, "Естадион Гран Канария " в Лас Палмас, "Ла Ромареда " в Сарагоса, "Ел Молинон " в Хихон и "Ла Кондомина " в Мурсия.

Засега кандидатурата на Испания и Португалия наподобява най-сериозна за семейството. Двете страни желаеха семейството и на Мундиала през 2018 година, което отиде при Русия. Техният главен съперник е общата кандидатура от Южна Америка на Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай.

Преди четири години се заприказва, че България, Гърция, Румъния и Сърбия също обмислят сходна кандидатура, като имаше и срещи на футболните ръководители на тези страни, само че този план наподобява зарязан.

Решението за семейството на Световното състезание през 2030-а ще бъде взето след две години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР