От 15 септември до 14 октомври със заповед на министъра

...
От 15 септември до 14 октомври със заповед на министъра
Коментари Харесай

МОН въвежда противоепидемични мерки в училищата и детските градини

От 15 септември до 14 октомври със заповед на министъра на опазването на здравето се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения в детските ясли и градини, учебните заведения и центровете за специфична просветителна поддръжка (ЦСОП).

Считано от четвъртък, 15 септември, в детските ясли и градини при опция работата с деца би трябвало да се провежда в една и съща група и с един и същи личен състав. Работата на психолозите, логопедите и ресурсните учители в детските градини се провежда самостоятелно или в дребни групи. При опция утринният банкет на децата би трябвало да се реализира през всички вероятни входове на детската градина/ясла, по авансово направен график, за недопускане смесването на деца от разнообразни групи.

Съгласно заповедта от 15 септември в учебните заведения и центровете за специфична просветителна поддръжка би трябвало да се съблюдава физическа отдалеченост сред учениците от обособени паралелки; сред педагогическия личен състав и сред родителите и личния състав. При опция би трябвало да се вкара друго начало на образователните занятия и друг график за междучасията за обособените паралелки, класове; да се премине на двусменен режим на присъствено образование с оглед понижаване на броя на паралелките в даден интервал от деня; да се дефинира обособена класна стая за всяка паралелка; да се лимитират учениците в групите за целодневна организация на образователния ден в границите на паралелката; приемът на учениците да се реализира през повече входове (за училищата/ЦСОП с повече от 100 ученици). Храненето в училище/ЦСОП би трябвало да се реализира по график, без скупчване на възпитаници от разнообразни паралелки.

До 14 октомври провеждането на наставнически срещи в детските ясли и градини, в учебните заведения и в центровете за специфична просветителна поддръжка би трябвало да се реализира от разстояние, а при нужда от директна връзка – да се съблюдават условията за физическа отдалеченост от 1,5 м. Също по този начин е належащо осъществяване на засилен утринен филтър за недопускане на възпитаници с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР