От 15 септември 2020 г. започна набиране на преброители и

...
От 15 септември 2020 г. започна набиране на преброители и
Коментари Харесай

В община Мездра започна набирането на преброители и контрольори на населението през 2021 г.

От 15 септември 2020 година стартира набиране на преброители и контрольори в община Мездра за идното през януари и февруари 2021 година Преброяване на популацията и жилищния фонд в Република България, оповестиха от локалната администрация.
В период до 30 октомври 2020 година (петък) претендентите за преброители и контрольори би трябвало да подадат заявление по пример в Община Мездра.
Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от уеб страницата на Преброяване 2021: или от уеб страницата на Община Мездра:
При идното броене в страната ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и към 6 000 контрольори, които ще преминат специфични образования и ще подпишат декларация за запазване на статистическата загадка на получената информация.
Най-подходящи за преброители и контрольори са хора, които имат най-малко приблизително обучение, занимание в икономическата и финансовата сфера, с механически знания и практикуващи обществени действия и администрация, както и студенти. Необходимо изискване е да бъдат и отзивчиви.
Преброителите ще бъдат с „ работно време “ от 8 до 20 часа, в това число събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават семействата от техния преброителен сектор. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Националния статистически институт (НСИ).
Всеки преброителен сектор включва към 200-250 души и 80 жилища. Един инспектор ще координира работата и ще дава отговор за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде самостоятелно и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и здания.
Кандидатите за преброители и контрольори могат да подават нужните документи, както и 2 броя фотоси - формат за документи, до 30 октомври 2020 година в Центъра за услуги и информация на жителите към Община Мездра (гр. Мездра, ул. „ Христо Ботев “ №27) всеки работен ден от 8 до 17 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР