От 15 октомври аптеките, които работят по договор с НЗОК,

...
От 15 октомври аптеките, които работят по договор с НЗОК,
Коментари Харесай

Подпомагат с 2 млн. лв. денонощни аптеки в труднодостъпни райони

От 15 октомври аптеките, които работят по контракт с НЗОК, ще получават парите си за медикаменти, единствено в случай че медикаментите са верифицирани в системата за верификация. Това е посочено в оповестения в днешния " Държавен вестник " анекс към Условия и ред за подписване на контракти за разпределяне и възнаграждение на лекарствени артикули по член 262, алинея 6, т. 1 от Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, на медицински произведения и на диетични храни за специфични медицински цели, заплащани изцяло или отчасти от НЗОК единствено за верифицирани в системата лекарства. Това оповестява Българска телеграфна агенция.

Със задна дата – от 1 август 2023 година, за изпълнена рецепта за изцяло платени от Касата медикаменти, които не се отпускат по протокол, НЗОК ще заплаща на аптеките по пет лв.. Досега сумата беше четири лв.. За изцяло платени от НЗОК медикаменти по протокол аптеките ще получават по шест лв. за рецепта.

Аптеки, които са в отдалечени, труднодостъпни региони или са единствен реализатор за съответната активност в община, както и с денонощен режим, ще получават в допълнение финансиране по избрана методика. За задачата са планувани два милиона лв..

Анексът е в действие до 31 декември 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР