От 15 май до 1 октомври разхождането на домашни кучета

...
От 15 май до 1 октомври разхождането на домашни кучета
Коментари Харесай

Община Варна забранява кучетата на плажа през лятото

От 15 май до 1 октомври разхождането на домашни кучета по варненските плажове ще бъде неразрешено. Това одобриха с единогласие съветниците от общинската комисия “Обществен ред и сигурност “, които утвърдиха промени в Наредбата за публичния ред. Собствениците на кучета ще могат да ги извеждат на плажа през останалите сезони, но  не и през лятото, оповестиха от пресцентъра на Общински съвет – Варна.

Разходките на питомците стават неразрешени на територията на образователни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки. За тази цел притежателите им ще могат да употребяват парковете и зелените площи. Предвидени са наказания за притежатели на домашни любимци, които ги извеждат без мотив, а за нападателни кучета е сложено изискване да носят и намордник.

Съветниците взеха решение също, че храненето на улични кучета и котки няма да е неразрешено, само че само в случай че не води до формиране на глутници.Те одобриха и препоръчаната възбрана за допускане на всевъзможни лица до детските плошадки от 23:00 ч. до 07.00 ч.

По силата на новата Наредба за публичния ред, която би трябвало да се гласоподава от целия Общински съвет, осъществяването на индустриална, комерсиална или друга стопанска активност. Една от забавните детайлности в наредбата е възбраната за простиране на прани откъм фасадната страна на постройките, намиращи се на основни улици, булеварди и площади.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР