От 15 май 2019 г. започва да се прилага регулация

...
От 15 май 2019 г. започва да се прилага регулация
Коментари Харесай

Цените на телефонните международни разговори падат от 15 май

От 15 май 2019 година стартира да се ползва регулация на цените на интернационалните повиквания и на късите текстови известия в границите на Европейския съюз, оповестиха от Комисията за контролиране на известията (КРС). След тази дата цените на дребно за мобилни и закрепени повиквания от една до друга страна в Европейския съюз не би трябвало да надвишават 19 евроцента на минута. Ценовият таван за малко текстово известие в границите на Съюза ще бъде 6 евроцента за известие.
Новата регулация ще докара до понижаване на цените на интернационалните повиквания и късите текстови известия за българските клиенти, прецизират от КРС. Максималните цени в български левове с Данък добавена стойност не следва да надвишават 0,445 лева на минута за повиквания и 0,14 лева на известие.
Ценовите ограничавания ще важат за цени за физически лица.
От регулатора напомнят още, че доставчиците на услугите, които ще трансформират прилаганите от тях цени за частни клиенти, следва да осведомят своите клиенти за това събитие, като разгласяват информация на страниците си в интернет и в магазините от комерсиалната мрежа, както и по различен подобаващ метод. Приложимите цени следва да се показват в сключваните самостоятелни контракти с консуматори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР