От 15-и август бюрата по труда започват да набират заявки

...
От 15-и август бюрата по труда започват да набират заявки
Коментари Харесай

Нова схема за устойчива заетост на хора с увреждания от 15 август

От 15-и август бюрата по труда стартират да набират поръчки от работодатели, които желаят да наемат на субсидирано работно място хора с над 75% увреждания. Това сподели в изявление за БНР заместник-социалният министър Зорница Русинова.
Схемата с европейско финансиране цели да реализира устойчива претовареност за хората с увреждания.
Малко над 13 хиляди са хората с увреждания в трудоспособна възраст, регистрирани в бюрата по труда. С 20 милиона лв. от Оперативна стратегия " Човешки запаси " се чака работодателите да наемат хиляда от тях. Бизнесът ще получава парите за заплати на база минимални осигурителни прагове за 24 месеца.
„ Допълнително ще осигурим и ментор. Целта ни е да подтикваме работодателите оптимално дълго да задържат хората с увреждания на работното място и даваме един спомагателен бонус от шест заплати, в случай че след тези 24 месеца, в границите на шест месеца, работодателят задържи индивида с увреждане на същото работно място, което на процедура значи претовареност от три години. Това значи и прескачане на прага за срочен трудов контракт “, сподели заместник-социалният министър Зорница Русинова.
Очаква се схемата да засилва и още хора, които не са регистрирани в Бюрата по труда и не търсят интензивно претовареност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР