От 15 до 22 април МБАЛ Д-р Тота Венкова“ –

...
От 15 до 22 април МБАЛ Д-р Тота Венкова“ –
Коментари Харесай

Габровската болница отваря врати за ученици в рамките на кампанията „Стани един от нас“

От 15 до 22 април МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “ – Габрово отваря вратите си, с цел да посрещне учениците от VII до XII клас. Това оповестяват от лечебното заведение

Младежите ще имат опция да прегледат отделенията, да се срещнат с метода на работа в болничното заведение, както и сами да извършат върху обособени за образователни цели принадлежности операции. 

Как се дефинира кръвна група?

Как вярно се прави стерилизация на ръце?

Как се вършат шевове с медицински принадлежности?

Това са единствено част от нещата, които учениците ще следят и ще се опитат да извършат сами.

Дните на отворените порти са част от осведомителната акция на болничното заведение за показване на специалностите в областта на опазването на здравето, която започва през предишния месец. В рамките й бяха извършени срещи с възпитаници в учебни заведения в Габрово и Дряново, в които младежите разговаряха с шефа доктор Минко Михов  и основната сестра Радка Колева. Представена бе и програмата за подкрепяне на студенти и кандидат-студенти за специалностите „ Медицина “ и „ Здравни грижи “.

Кампанията „ Стани един от нас “ се реализира с поддръжката на Областен шеф на област с административен център Габрово, Община Габрово, РУО- Габрово и ЦПЛР „ Кариерно насочване “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР