От 15 април влязоха в сила нови изисквания и промени

...
От 15 април влязоха в сила нови изисквания и промени
Коментари Харесай

Влязоха  в сила промените при изпитите на кандидатите за шофьори 



От 15 април влязоха в действие нови условия и промени в нормативната база при провеждането на изпитите теоретически и на практика за претендентите за водачи. Целта е по-голяма обективност на знанията на претендентите, да се отстрани по опция субективният детайл при провеждането на изпитите и на процедура те да бъдат почтени.

Според новите правила, които влизат в действие, при теоретичния изпит попълването на листовки от претендентите за шофьорска брошура остава, само че се вкарват и интерактивни видеоклипове с разнообразни обстановки. И откакто курсистът се запознае със обстановката, показана на видеото, ще му бъдат задавани въпроси, изясни изпълнителният шеф на Автомобилната администрация Бойко Рановски. При практическия изпит маршрутът, по който ще минава изпитваният с автомобила, ще бъде предоставено техническо средство, осведоми БНР.

" Считаме, че с измененията в теоретичните и практическите изпити ще създадем изпита по-обективен, ще се преценяват всички познания и умения, които е придобил претендентът в хода на образованието ".

Бойко Рановски изясни, че от 15 април ще стартира единствено тестови интервал на изпита по процедура.

" Като ще бъдат обезпечени механически средства за ръководство на маршрута, само че те ще бъдат към момента в тестови режим. Ще дадем достъп на образователните центрове да си смъкват приложението за установяване на маршрута ".

Мнението на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България. Красимир Георгиев: " Тази система обезпечено ще обезпечи една бистрота на изпита, една равнопоставеност и 100% обективност ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР