От 15 април само акаунти със сини отметки в Twitter

...
От 15 април само акаунти със сини отметки в Twitter
Коментари Харесай

Решението на Twitter: Тези, които нямат верифициран акаунт, нямат право на глас

От 15 април единствено сметки със сини отметки в Twitter ще могат да гласоподават в анкети и ще бъдат предлагани на потребителите, предават международни медии. Този ход обаче беше подложен на критика от консуматори на обществените медии.
След закупуването на Twitter Мъск разгласи, че функционалността със синя отметка, която отбелязва утвърдените сметки, ще бъде платена. Миналата седмица беше оповестено, че тази функционалност ще бъде отстранена от някои сметки, които са били утвърдени преди Мъск да купи компанията.

Мъск сподели, че това е единственият реален метод за битка с сметките на ботове и че по същата причина единствено утвърдените сметки ще имат право да гласоподават в анкетите, направени в приложението.

Този ход обаче беше подложен на критика от потребителите на обществените медии.

„ Основната цел на моя екип беше да отбрани потребителите от действителна щета, а на мен ми се коства тъкмо противоположното “, съобщи чиновник, който е работил в екипа за утвърждение на Twitter, пред BBC.

Когато Twitter Blue беше авансово разгласен през ноември, хората започнаха да имитират огромни марки и звезди със сините отметки, за които заплащат.

Това накара Twitter да изключи функционалността за по-малко от седмица.

Twitter Blue се употребява и от спорни групи като талибански чиновници и техните видни поддръжници в Афганистан.

Преди синята отметка не изискваше заплатен абонамент и компанията решаваше кой може да я купи. Тази отметка сподели, че високопоставените сметки са същински хора.

Миналата седмица беше оповестено, че от 1 април консуматори ще би трябвало да платят, с цел да продължат да употребяват въпросната синята отметка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР