От 15 април 2023 г., със заповед на министъра на

...
От 15 април 2023 г., със заповед на министъра на
Коментари Харесай

От 15 април влиза в сила сезонната забрана за улов на риба

От 15 април 2023 година, със заповед на министъра на земеделието Явор Гечев, влиза в действие възбраната за улов на риба и други водни организми през размножителния им интервал. Тя ще важи за териториите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти. Забраната се вкарва поетапно за другите местообитания и типове риба.

От 15 април до 15 юни 2023 година, уловът на калкан в Черно море е неразрешен. По време на размножителния му интервал се не разрешава всякаква риболовна активност, в това число прекачване, задържане на борда, разтоварване на брега и първа продажба.

От 1 до 30 май 2023 година се не разрешава уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския сектор на река Дунав.

В интервала от 15 април до 15 май 2023 година е неразрешен и уловът на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, като се изключи даляните, в акваториите на пристанищата и буните с раздалеченост 1 км от бреговата линия.

От 15 април до 31 май е в действие възбраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, а за рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, възбраната ще важи за интервала от 1 май до 15 юни.

Инспекторите на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) и тази година ще наблюдават прецизно за спазването на възбраната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР