От 14 до 26 март в индийската столица Ню Делхи

...
От 14 до 26 март в индийската столица Ню Делхи
Коментари Харесай

Проблем пред участието на една от фаворитките за злато на Световното по бокс в Индия

От 14 до 26 март в индийската столица Ню Делхи ще се организира Световното състезание по бокс. Косово има намерение да взе участие в този шампионат с боксьорката Донета Садику, само че това към момента не е доказано, защото Индия не е склонна да издаде визи за Садику и нейния екип, съобщи за Българска телеграфна агенция организация КосоваПрес.

Притеснени от създалата се обстановка и от опцията да изгубят опцията за присъединяване в това състезание, водачите на Федерацията по бокс и на Косовския олимпийски комитет (КОС), показаха своята угриженост.

Секретарят на косовската Федерация по бокс Латиф Демоли сподели за КосоваПрес, че това не е първият път, когато Индия попречва присъединяване на Косово в интернационалните надпревари, да вземем за пример през 2018 година, само че се надява този път Косово да не пострада.

От друга страна, представителят на KOC Кущрим Красничи сподели, че те са в интензивна връзка с Олимпийския комитет на Индия, като упорстват Донета Садику да получи позволение за присъединяване в Световното състезание със знаците на страната Косово.

Красничи добави, че Садику е една от фаворитките за златния орден на това състезание, тъй че фактът, че вероятно знамето на Косово ще би трябвало да бъде издигнато при награждаването, може да съставлява спънка за страната-домакин.

Миналата година Донета Садику завоюва международни и европейски бронзови медали, като върна Косово на почетната стълбичка в бокса след повече от 30 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР