От 14 до 17 ноември китайският председател Си Дзинпин ще

...
От 14 до 17 ноември китайският председател Си Дзинпин ще
Коментари Харесай

Си Дзинпин ще се срещне с Джо Байдън в Сан Франциско

От 14 до 17 ноември китайският ръководител Си Дзинпин ще посети Съединените щати, заяви през вчерашния ден говорителката на китайското Външно министерство Хуа Чунин.

Той ще организира диалози с президента Джо Байдън и ще вземе присъединяване в 30-ата неофициална среща на държавните ръководители на страните от Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Сан Франциско. Държавните глави ще обсъдят голям брой въпроси по двустранните връзки, както и стратегически въпроси, свързани със международния мир и развиване.

В момента международната стопанска система е изправена пред неустойчивост и неустановеност. Много страни чакат Азиатско-тихоокеанският район да поеме ролята на мотор на международния стопански напредък, като АТИС е значима платформа за осъществяване на тази цел. Китайският ръководител ще показа китайските гледни точки по въпроса на 30-ата неофициална среща на държавните ръководители на страните от АТИС, с което ще поддържа задълбочаването на съдействието и стимулирането на районния и международен стопански напредък.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР