От 14 до 17 ноември китайският председател Си Дзинпин бе

...
От 14 до 17 ноември китайският председател Си Дзинпин бе
Коментари Харесай

Уан И: Посещението на Си Дзинпин в САЩ даде посока за развитие на китайско-американските отношения

От 14 до 17 ноември китайският ръководител Си Дзинпин бе на посещаване в Съединени американски щати, където взе участие в 30-ата неофициална среща на върха на АТИС и се срещна със своя американски сътрудник Джо Байдън.

След завръщането му в страната, членът на Политбюро на Централен комитет на ККП и външен министър Уан И показа пред публицисти резултатите от визитата. „ Международната общественост смята, че актуалната среща сред Си Дзинпин и Джо Байдън и присъединяване му в 30-ата неофициална среща на върха на АТИС реализираха голям брой резултати, давайки сигурност на връзките сред Китай и Съединени американски щати, подтик за съдействието в Азиатско-тихоокеанския район. Освен това тя е от позитивно значение за интернационалната и районна сигурност “, съобщи Уан И.

Срещата сред Си Дзинпин и Джо Байдън даде посока за развиването на китайско-американските връзки, акцентира Уан И. По време четиричасовия им диалог, китайският водач насочи към Байдън предложение от пет точки за развиване на двустранните връзки – образуване на вярно схващане за другата страна, създаване на партньорски връзки, взаимно управление на разликите, взаимно поощряване на взаимноизгодното съдействие, общи отговорности като велики сили и поощряване на културния продан.

Президентът Байдън съобщи, че Съединени американски щати се радват да видят богат и преуспяващ Китай, както и че няма да оказват напън, нито да се „ разделят “ с него, акцентира Уан И.

„ Срещата сред държавните глави на Китай и Съединени американски щати в Сан Франциско е огромно събитие както в нашите, по този начин и в интернационалните връзки. Тя ще бъде от изгода за тяхното устойчиво и стабилно развиване. Председателят Си Дзинпин показва политическата отговорност и стратегическа храброст на Китай като велика мощ. Сан Франциско не е край, а насочна точка “, сподели още външният министър.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР