От 14 до 16 април 2022 г. в град Велико

...
От 14 до 16 април 2022 г. в град Велико
Коментари Харесай

Община Пловдив представя „Епископската базилика на Филипопол“ на международното изложение във Велико Търново

От 14 до 16 април 2022 година в град Велико Търново се организира 17-то издание на Международното ревю „ Културен туризъм “.

Форумът е най-авторитетната платформа за показване на напъните на общини, културни институти, компании, цивилен сдружения за развиването на културния туризъм. Участниците в ревюто и съпътстващата го богата дискусионна стратегия показват нови обекти и социализирани забележителности, основани атракции и услуги, издания за просвета и туризъм, фестивали и празници, които разкриват самобитното обаяние на районите.  Изложението дава неповторима опция за реализиране на ефикасни и ползотворни контакти и основаване на дълготрайни партньорски връзки.

Община Пловдив е обичаен участник в Международното ревю „ Културен туризъм “. Тази година акцентът на представянето, който са подготвили специалистите от отдел „ Туризъм “ на общината, е подложен върху „ Епископската базилика на Филипопол “. Само след няколко дни на 18 април – Международен ден на международното културно завещание, ще бъде празнувана и първата годишнина от нейното разкриване. Пловдивският щанд „ Епископската базилика на Филипопол “ е заложил на атрактивен авторски дизайн, с присъщи детайли и открояващ се бранд, който включва фрагменти от известните мозайки и отпратка към тогавашния тип на Базиликата с неповторими медальони с разнообразни типове птици.

Друг значим акцент от пловдивското показване е обвързван с влиятелното четвърто място, което градът завоюва в класацията за „ Най-добра европейска дестинация “ за 2022 година в 13-то издание на влиятелната ранглиста European Best Destinations и няколкото първи места в обособените категории на същата ранглиста – „ Най-добра културна дестинация в Европа “, „ Най-романтични дестинации в Европа “, „ Най-добри винени дестинации в Европа “, а единствено преди седмица и за „ Най-добрата дестинация в България “.

Международното ревю за културен туризъм се организира по самодейност на община Велико Търново взаимно с Министерството на туризма. Събитието е включено в Годишната стратегия за национална туристическа реклама. Форумът включва профилирано туристическо ревю с присъединяване на общини, туристически компании, културни институти и дипломатически задачи и богата конферентна стратегия. Провежда се и Национален конкурс „ Чети и пътувай “ в границите на който изявени експерти от региона на туризма, обществените връзки, книгоиздаването и други дефинират най-професионалните туристически уеб сайтове, най-интересните туристически издания, най-ефективните журналистически рубрики и изявления, най-оригинални плакати за събития в региона на културния туризъм, проведени от музеи, общини, браншови организации и сдружения, държавния и неправителствения бранш, университети и други

На пловдивския щанд, специалистите от отдел „ Туризъм “ са подготвили голям брой рекламни материали отдадени на Пловдив, на неговите културно-историческите забележителности, богат културен календар, както и най-новите осведомителни и рекламни материали за обекта „ Епископската базилика на Филипопол “.

Сред първите посетители на пловдивския щанд бяха зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева, кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, представители на дипломатическия корпус, Корхан Кюнгерю, общоприет консул на Република Турция в Пловдив и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР