От 1300 деца в 81-во училище в столичния квартал Младост

...
От 1300 деца в 81-во училище в столичния квартал Младост
Коментари Харесай

Само 15 от над 1300 деца се обучават присъствено в столично училище

От 1300 деца в 81-во учебно заведение в столичния квартал „ Младост ” през днешния ден в клас са влезнали единствено 15, защото само тяхната класна ръководителка е показала предпочитание да продължат образованието си присъствено , заяви.

„ Тази виновна и смела госпожа е моята сестричка Венера и аз съм горделив от нейното решение ”, това написа в обществената мрежа някогашният министър и сегашен кмет на регион " Средец " Трайчо Трайков. 

Венера Илиева и е преподавател в 81-во учебно заведение " Виктор Юго " в София.

„ На извършено съвещание имахме опция да кажем дали желаеме да учим присъствено. Аз и други мои сътрудници декларирахме това, само че по стичане на събитията и поради разнообразни фактори, единствено нашият клас се оказа подобаващ да се върне в учебно заведение . Причината е, че аз и учителите, които преподават в моя клас, сме здрави. Родителите също изявиха предпочитание децата да се образоват присъствено ”, изясни Илиева.

През последните две седмици столичното учебно заведение записва висок растеж на заболелите учители и възпитаници , което наложило и онлайн образованието.

„ Желанието ни беше децата да се образоват присъствено, тъй като сме и в края на периода. Успяхме да го създадем за известно време. Колегите поемаха 10-12-часови смени. Но високата численост болни промени проектите ”, добави зам.-директорът Мартин Симеонов.

Педагозите са на мнение, че междусрочната почивка доста ще облекчи обстановката .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР