От 13 януари тази година Беларус е вероятно единствената държава

...
От 13 януари тази година Беларус е вероятно единствената държава
Коментари Харесай

Ето защо Беларус легализира пиратството

От 13 януари тази година Беларус е евентуално единствената страна в света, в която пиратството със специфичен закон е... позволено - стига да става дума за творби, идващи от " вражески " страни. Текстът на демонстрира формалните претекстове на режима на Александър Лукашенко да предприеме изненадващата мярка.

" С цел обезпечаването на действието на информационно-комуникационната инфраструктура, основаване на условия за цифрово развиване и повишение на нивото на осведомителна сигурност, развиване на интелектуалния и духовно-нравствения капацитет на обществото, застраховане на достъпа до достиженията на международната просвета и събитията от актуалния живот " законът позволява свободното потребление на територията на Беларус на компютърни стратегии, аудиовизуални творби, телевизионни стратегии и така нататък, в случай че са интелектуална благосъстоятелност на организации " от задгранични страни, които правят вражески дейности ".
 Българската Euroins Insurance Group излиза от Русия и Беларус
Българската Euroins Insurance Group излиза от Русия и Беларус

Застрахователният брокер желае да концентрира бизнеса си върху пазари с добър имидж

В закона се позволява и паралелният импорт - ще се позволява гражданският оборот на товари, в които има интелектуална благосъстоятелност от " вражески " страни без да се изисква единодушие от правоносителя. От Държавния комитет за науки и технологии обясниха какви са изискванията за сходна приложимост:
Съществена значимост на товарите за вътрешния пазар; Критичен дефицит на вътрешния пазар или съществуване на очевидна опасност от дефицит.
Стоките няма да се включват в описите, в случай че притежателите на права или други лица с тяхно единодушие са в съдействие с физически или юридически лица от Беларус и това съдействие не води до сериозен дефицит на вътрешния пазар. В същото време, обектите на интелектуална благосъстоятелност, които са включени в листата на стоките от значително значение за вътрешния пазар, може да бъдат краткотрайно изключвани от националния митнически указател.
 Беларус изпадна в несъстоятелност?
Беларус изпадна в несъстоятелност?

Страната (не) погаси заем към Световната банка

Ясно е, че Съединени американски щати е съществена цел на новите ограничения на Минс, отбелязва в собствен материал Quartz. В Щатите се създава огромна част от най-популярното медийно наличие - Холивуд, музика, само че и компютърни игри. В същото време, Беларус е геополитически позициониран допустимо най-близо до Русия, а Вашингтон и Москва са в една от най-студените точки на връзките си поради войната в Украйна. Не оказва помощ и фактът, че режимът на Александър Лукашенко неведнъж е попадал под американски наказания поради кавга с опозицията.

Дали като прогноза за развиването на външнополитическата обстановка, или по друга причина, само че новият закон има период на деяние - пиратството е легално в Беларус до 31 декември 2024 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР