От 13 май до 13 юни 2019 г. производителите на

...
От 13 май до 13 юни 2019 г. производителите на
Коментари Харесай

От 13 май започва приемът на документи за съхранение на плодове и зеленчуци

От 13 май до 13 юни 2019 година производителите на плодове и зеленчуци могат да аплайват за подкрепяне по схемата „ Помощ за вложения в материални активи в аграрни стопанства, свързани с първично произвеждане на растениевъдна земеделска продукция ”. Документи ще се одобряват в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “.

По схемата се възвръщат до 50% от осъществените разноските за вложения, като оптималният размер на помощта е не повече от 120 хиляди лв.. Подпомагането се дава под формата на финансова дотация за покриване на част от разноските за реализация на вложения в машини, съоръжение и линии за подготовка, изстудяване и предпазване на първична земеделска продукция в бранш „ Растениевъдство “. Средствата ще се изплащат по банкова сметка на претендента след доказване на целевото осъществяване на инвестицията.

Новата държавна помощ беше утвърдена от Европейската комисия на 01.04.2019 година Схемата е създадена по предложение на браншовите организации в бранш „ Плодове и зеленчуци “. Срокът й на деяние е до 31.12.2020г. Нотифицираният оптимален бюджет по схемата за интервала, в който ще се ползва, е до 7, 2 млн. лв.. С решение на УС на ДФЗ половината от тях, в размер на 3, 6 млн. лв., се разпределят за тази година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР