От 13 март сме в контакт с капитана на кораба,

...
От 13 март сме в контакт с капитана на кораба,
Коментари Харесай

Петков: Комуникирахме и с руската, и с украинската страна. Имаше два прозореца за евакуация, но капитанът прецени, че не е безопасно

" От 13 март сме в контакт с капитана на кораба, контактът е всекидневен, реализира се по сателитен телефон. Премиерът е в всекидневен контакт с тях ", съобщи външният министър Теодора Генчовска, която даде брифинг дружно с премиера Кирил Петков след кацането във Варна на българските моряци от " Царевна ".

" Имаше подготовка на два пъти, два прозореца за посрещане на хората от тези 260 метра. Капитанът обаче реши, че е прекомерно рисково, само че действително имахме подготвеност за посрещането им от другата страна на оградата на два пъти. Бяхме в ежедневна връзка с капитана. Това са дипломатически въпроси и от двете странви. Бяхме подготвени без значение кой има превес на пристанището. Ако съветската страна имаше превес да се случи както се случи сега, в случай че украинската има превес, бяхме готови. Всичко от нас, което се желае, бяхме подготвени да го създадем. Във военни дейности има и неконтролируеми обстановки ", сподели министър председателят Петков.

Той разкри, че не престават да поддържат контакт с останалите моряци, които са край Украйна. Очаква се наследник кулоар за евакуация. 

" Имахме връзка и с съветската, и с украинската страна, според от превеса. От самия транспортен съд до първия портал те сами слязоха ", добави министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР