От 13 март до 1 юни резервации са направили около

...
От 13 март до 1 юни резервации са направили около
Коментари Харесай

300 000 българи са планирали лятото си

От 13 март до 1 юни резервации са създали към 300 000 българи, които са възнамерявали да пътуват в чужбина. Това разгласи туристическият министър Николина Ангелкова в утринния блок на Нова телевизия.

Изключително сложен е салдото, тъй като е тежка обстановката и туристическият бранш не действа в целия свят. Туризмът е директно обиден от пандемията и е доста мъчно да се удовлетворят всички упования, тъй като както бизнесът, по този начин и потребителите са наранени, уточни Ангелкова.

Съгласно напътствията на Европейска комисия и директивата за директните пътувания Министерство на туризма е длъжно да предложи на пътуващите да одобряват ваучери със период до 24 месеца, или откакто изтече изключителното състояние, има инструкции от Европейска комисия да се възстановят средствата.

" Ако има по-сериозно удължение на изключителното състояние, това би довело до по-сериозно нарушение правата на потребителите ", предизвести туристическият министър и уточни, че все още изследванията демонстрират, че под 10% от компаниите в бранша са запазили огромна част от работещите.

Пряко засегнатите в бранш " Туризъм " по отношение на данните на Национален статистически институт за четвъртото тримесечие на 2019 година, те са били към 167 000, а в границите на летния сезон това са 202 000 души. Отделно в обвързваните промишлености - това прави сред 400 - 500 000 заети. Към момента почти половината от интервюираните работодатели в другите браншове настояват, че са освободили в заплатен или неплатен отпуск чиновниците си. Други споделят, че в случай че рецесията продължи по-дълго ще пристъпят към освобождение, изясни министърът.

При прецизно съблюдаване на ограниченията и условията, Ангелкова има вяра, че юли и август може да има късен летен сезон, с цел да може по някакъв метод да се подкрепи бранш " Туризъм ". Хората могат да чакат безвъзмезден шезлонг и чадъри.

Тя чака информация от туроператорите да кажат какъв брой от техните клиенти желаят възобновяване на средствата, кои са се съгласили на ваучери и кои на различно пътешестване. Отделно от това е получено утвърждение от Европейска комисия част от средствата, които се пренасочват от другите оперативни стратегии в битка с ковид, да бъдат включени в бранш " Туризъм ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР