От 13 години сме партньор на БСП, но с новото

...
От 13 години сме партньор на БСП, но с новото
Коментари Харесай

Спас Панчев: С новото ръководство на БСП не успяхме да се разберем, те неглижират коалиционните си партньори

От 13 години сме сътрудник на Българска социалистическа партия, само че с новото управление на партията не успяхме да се разберем, те неглижират съдружните си сътрудници. Това разгласи пред БТВ водачът на партия „ Земеделски съюз Александър Стамболийски ” Спас Панчев.

В събота – 23 юни, на постоянен конгрес на партията беше взето решение тя да напусне обединението „ Българска социалистическа партия за България ”, с чиято листа влезе в Народното събрание. Конгресът преизбра Панчев за ръководител на съюза.

Спас Панчев подозира, че отношението на водача на БСП Корнелия Нинова към неговата партия е обвързвано с обстоятелството, че навремето тя го е сменила в борда на „ Техноимпекс ”. Той отхвърли да разяснява приватизацията на сдружението и от кого е била назначена Нинова. Само подсети, че това се е случило при ръководството на Съюз на демократичните сили и кабинета на Иван Костов.

Той упрекна Българска социалистическа партия, че не е обсъждала значимите въпроси на съдружен съвет с партньорските партии. Не били обсъждани и претекстовете за вота на съмнение към кабинета, под които Панчев трябвало да се подпише. Подписал съм се под документа за вота на съмнение и ще го поддържа, посочи Спас Панчев.

На обвиняването на Нинова, че земеделците желаят да се явят сами на локалните избори против БСП той изясни, че локалните избори са опция на дребните партии да имат свое посланичество в локалната власт и да получат спомагателна дотация. По думите му БЗНС получава единствено към 1% от дотацията на обединението към Българска социалистическа партия.

В парламентарната група на Българска социалистическа партия от земеделския съюз с изключение на Спас Панчев беше и Димитър Георгиев. След диалог с Нинова през вчерашния ден Георгиев оповестил, че остава в парламентарната група и замразява участието си в земеделската партия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР