От 13 февруари т.г., съгласно измененията и допълненията в Закона

...
От 13 февруари т.г., съгласно измененията и допълненията в Закона
Коментари Харесай

МВР: Собствениците на кемпери няма да ги пререгистрират след законови промени

От 13 февруари т.г., според промените и допълненията в Закона за пътищата (обн. Дъждовни води, бр. 13 от 13.02.2024 г.) къмпинг колите от категория М1, посочена в свидетелството за регистрация на пътното транспортно средство, към този момент дължат единствено винетна такса, без значение от общата им техническа позволена техническа оптималната маса, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

До момента, в случай че транспортните средства от тази категория са под 3.5 тона, трябваше да се движат по републиканската пътна мрежа с платена винетка, а в случай че са над 3.5 тона –  с тол такса.

Промяната в Закона за пътищата се отнася само и единствено до метода на заплащане на таксата за придвижване по пътищата на страната на този тип транспортни средства и не изисква изискване за пререгистрацията им.

Регистрацията на пътните транспортни средства е регламентирана в Закона за придвижване по пътищата и Наредба № I-45 от 24 март 2000 Г. за вписване, доклад, стартиране в придвижване и прекъсване от придвижване на моторните транспортни средства и ремаркета, теглени от тях.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР