От 13 до 21 юли град Видин ще е домакин

...
От 13 до 21 юли град Видин ще е домакин
Коментари Харесай

За десетото си издание на The Bridge Fest се превръща в първия фестивал с нулев отпечатък у нас

От 13 до 21 юли град Видин ще е хазаин на най-големия тийнейджърски фестивал в България -The Bridge Fest. Събитието ще събере 400 надарени младежи на възраст от 14 до 21 години от цялата страна, които имат предпочитание да основават изкуство. По време на фестивала ще се проведат над 20 работилници за образни изкуства, архитектура, дизайн, танци, музика и други. В рамките на една седмица младите арт хора ще имат опция да осъществят своите хрумвания и да усъвършенстват уменията си.
За юбилейното 10-о издание на The Bridge Fest уредниците са си сложили амбициозната задача да трансфорат събитието в първия фестивал у нас с нулев отпечатък или ZERO WASTE. Тази цел ще бъде реализирана с поддръжката на Системата на Кока-Кола в България и ЕКОПАК, които посредством взаимната си екологична самодейност „ Моят зелен град " ще подкрепят разделното събиране на боклуци на територията на фестивала и ще насърчат вдъхването на нов живот на отпадъците от пластмасови опаковки.
„ Намаляването на отрицателния отпечатък на всеки един от нас ще бъде съществена тематика в тазгодишното издание на фестивала. За да разпространяваме този модел на държание измежду младежите, сме основали обучителни стратегии за разпространение на екосъобразни привички. Цялото количество боклуци на територията на фестивала ще се събира разделно и ще бъде употребявано за основаване на изкуство ", описа Михаил Стефанов - уредник на The Bridge Fest.
Темата за запазване на околната среда и еко образованието ще е централна за няколко от основните работилници на фестивала. В тази за архитектура ще бъде вдъхнат нов живот на пластмасовите боклуци с направата на макети. В уъркшопа за „ Влог и постановка " ще бъдат снимани интерактивни видео уроци за опазването на околната среда от младежи за младежи. В работилницата „ Handmade " ръчно ще бъдат направени разнообразни продукти от рециклирани материали.
В рамките на юбилейното издание на фестивала ще се включат и ментори от просветителната стратегия на Кока-Кола Youth Empowered, които ще споделят по какъв начин разпростират своята креативност в работата си, а експерти от TELUS International Europe ще приготвят младежите за техните първи изявленията за работа.
Вече 10 години фестивалът се провежда напълно от доброволци, а тазгодишното издание на The Bridge Fest се реализира с поддръжката на Община Видин, фондация „ Америка за България ", Кока-Кола, ЕКОПАК и TELUS International Europe.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР