От 13 до 17 април в Риека се проведе международно

...
От 13 до 17 април в Риека се проведе международно
Коментари Харесай

Български атлети със специални потребности участваха в мултиспортно събитие в Хърватия

От 13 до 17 април в Риека се организира интернационално спортно събитие, в което взеха присъединяване общо 60 спортисти с интелектуални усложнения от България и Хърватия. През миналата година спортистите организираха подготвителни действия, с цел да бъдат оптимално готови за интернационалната демонстрация, като в програмата бяха включени лека атлетика, плуване, баскетбол и преносими игри. Българската делегация включваше спортисти от РЦПППО - Смолян, ДПЛУИ, гр. Баня - СОНИК СТАРТ, Семеен кодекс Адаптирани спортове, Адаптиран баскетбол НСА, Център за предпазена претовареност „ Вдъхновение “, Защитено жилище за лица с умствени усложнения, гр. София.

Спортното мероприятие се организира с поддръжката на студенти от компетентност Адаптирана физическа интензивност и спорт (НСА „ Васил Левски “), която става все по-актуална и обезпечава вероятности за развиване на младежите.

По време на спортното събитие, участниците имаха опцията да се срещнат и с Огнян Златев, началник на представителството на Европейската комисия в Хърватия, който показа със спортистите: „ Равенството на всички жители на Европейския съюз е главен приоритет и бидейки част от огромното семейство на Европейски Съюз, имаме едни и същи права и се радваме на идентична независимост. "





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР