От 13 часа днес се затваря част от автомагистрала Тракия

...
От 13 часа днес се затваря част от автомагистрала Тракия
Коментари Харесай

Затварят част от АМ Тракия между Пловдив и Чирпан заради ремонт

От 13 часа през днешния ден се затваря част от автомагистрала Тракия сред Пловдив и Чирпан. Причината – ремонт в сектора от 133-тия до 155-ия километър, който е строен преди повече от 20 години и е в извънредно неприятно положение.

Ограничението в началото ще важи за тежкотоварни коли над 12 тона, а от вечерта ще влезе в действие и за всички останали транспортни средства. След въвеждане на краткотрайната организация, леките коли ще се движат в едното платно на автомагистралата, а тировете ще се пренасочват, предава Българска национална телевизия.

От години водачите се оплакват от положението на автомагистрала Тракия сред Пловдив и Чирпан. " Движа се по лявата лента, с цел да заобикалям дупките и чисто и просто е извънредно, това не е автомагистрала, това е селски път ", споделя един от тях. " Друсаше, малко не наподобява доста на автомагистрала ", разяснява различен.

Освен преасфалтиране в този сектор се планува отводняване и замяна на мантинелите и пътните знаци. Ще се работи поетапно, като първо ще се ремонтира платното към Бургас, а придвижването на леките коли ще бъде в двете посоки в лентата към София.

" Дясно платно в посока Бургас - нашият план е до края на май да го създадем него и тогава да прехвърлим придвижването в това платно ремонтираното, а да почнем да вършим другото платно. Другото платно ще го създадем до 30 юни най-късно ", сподели инженер Михаил Рашков от АПИ.

В този интервал тировете ще се пренасочват в посока Бургас към пътен възел Пловдив – Изток, по остарелия път 1-8, до село Поповци и от там към път 66. На Плодовитово камионите още веднъж ще слизат на автомагистралата. От същото място ще се отбива придвижването в посока София. В правата, която ще се ремонтира, оптимално допустимата скорост за леките коли ще бъде 70 километра в час.

" В тези сектори ние ще реализираме надзор в това число с техническите средства за определяне на превишение на скоростта ", сподели контрольор Ботьо Гиргинов от КАТ-Пловдив.

В останалите проблематични сектори на автомагистрала Тракия сред Пловдив и Стара Загора ограничаването остава 90 километра в час. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР