От 13 август на градския транспорт в София ще бъдат

...
От 13 август на градския транспорт в София ще бъдат
Коментари Харесай

Столична община въвежда спирки По желание в София

От 13 август на градския превоз в София ще бъдат въведени спирки " по избор " на няколко рейса, разгласи във " Facebook " зам.-кметът по превоза Кристиан Кръстев.

Пътуващите с рейсовете 1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63 би трябвало да знаят, че е нужно да натиснат STOP/СТОП бутоните, с цел да не бъде пропусната спирката, на която желаят да слязат. Шофьорите също имат ангажимент да наблюдават къде има хора за качване или за слизане.

Целта е по този начин да се увеличи междинната скорост на градския превоз, с което ще се усъвършенстват както разписанията, по този начин и разноските по тези линии, отбелязва зам.-кметът.

С пропускането на спирки към този момент са били ускорени автобусни линии и по тях времето за пътешестване намаляло с до 10 минути. Спирките " По предпочитание " ще допринесат за намаляването на нездравословните излъчвания и на градския звук, прецизира още Кръстев.

Всички спирки " По предпочитание " ще бъдат обозначени със стикери, а в атобусите също ще бъдат разлепени стикери показващи по какъв начин се уведомява водачът при предпочитание за слизане. В уеб страницата на Центъра за градска подвижност в раздел написания ще бъде оповестена информация за всяка линия, по която има спирки " По предпочитание ".

Наесен Кръстев се ангажира да предложи на Столичния общински съвет всички спирки на територията на общината да станат " По предпочитание " по образеца на редица европейски страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР