От 13:30 часа на 29 декември ще започне церемонията, с

...
Коментари Харесай

На 29 декември ще бъде открит ремонтираният Музей на бойната слава в Ямбол

От 13:30 часа на 29 декември ще стартира церемонията , с която ще бъде ознаменувано приключването на ремонта на Музея на бойната популярност в Ямбол . След това ще има конференция, на която ще бъдат показани резултатите от осъществяването на плановите действия.

Проектът „ Ремонт на Музей на бойната популярност “ се извършва в границите на Инвестиционната стратегия на град Ямбол , като част от Инвестиционен приоритет „ Социална инфраструктура “, група действия „ Културна инфраструктура “ и е на обща стойност 2 369 570.60 лв. .

Финансиран е посредством комбинирана поддръжка по Приоритетна ос 1 на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година – безплатна финансова помощ и заемно финансиране от ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “ – Фонд за градско развиване Юг. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 1 607 162.26 лева и с нея се обезпечи осъществяването на строително-монтажните работи и частичното обзавеждане и съоръжение. Останалите действия по плана – доставка на съоръжение и обзавеждане, строителен контрол, авторски контрол, обезпечаване на гласност и визуализация, одит и ръководство, на обща стойност 762 408.34 лева, са финансирани посредством финансов инструмент Фонд за градско развиване Юг по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020.

Проектът включваше действия по модернизиране на постройките, включително и посредством ограничения за енергийна успеваемост, благоустрояване на прилежащото пространство, основаване на налична архитектурна среда, обезпечаване на в допълнение обзавеждане и съоръжение за потребностите на музея.

Развитието на художественото и културно-историческото завещание на Ямбол покачва туристическия капацитет на града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР