От 12 до 30 юни 2023 г. България ще бъде

...
От 12 до 30 юни 2023 г. България ще бъде
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на българо-американското учение „Тракийски страж – 2023“

От 12 до 30 юни 2023 година България ще бъде хазаин на българо-американското обучение „ Тракийски пазач – 2023 “. То ще се организира като част от мероприятията за отбелязване на 30-ата годишнина от началото на партньорството сред Министерството на защитата на Република България и Националната армия на щата Тенеси. В него от българска страна ще се включат военнослужещи от Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите, а от американска – военнослужещи от сухопътните и военновъздушните съставни елементи на Националната армия на щата Тенеси. За присъединяване в учението в авиобаза – Безмер ще бъдат дислоцирани до пет самолета (C-130, C-17, C-21), оповестиха от военното министерство.

По време на учението българските и американските военнослужещи ще проведат взаимна подготовка в региона на военномедицинското обезпечаване, противопожарната отбрана на авиационни средства, логистика и поддръжка от страна хазаин, и ще обменят опит в провеждането на взаимни интервенции.

Двустранната подготовка, другите форми на образование и обмяната на опит с Националната армия на щата Тенеси покачват качествата и оперативната съгласуемост на българските въоръжени сили в системата за групова защита.

Във връзка с провеждането на учението на 11 юни 2023 година на летище „ София “ с боен аероплан ще дойдат към 70 американски военнослужещи от Националната армия на щата Тенеси, които ще обитават в нашата страна до края на обучение „ Тракийски пазач – 2023 “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР