От 12 до 16 декември 2022 година ще се изплащат

...
От 12 до 16 декември 2022 година ще се изплащат
Коментари Харесай

Изплащат стипендиите на даровити деца от понеделник

От 12 до 16 декември 2022 година ще се изплащат еднократното финансово подкрепяне и стипендии на деца с изявени способности от община Панагюрище, които са кандидатствали и са утвърдени през втората сесия на 2022 година.

Средствата се получават персонално и/или с компаньон родител/ръководител, с документ за идентичност /лична карта на детето или родител/ръководител/, в постройката на Центъра за поддръжка за личностно развиване – Панагюрище от 9:00 до 17:30 часа.

Еднократно финансово подучване по член 17, алинея 1 и 2 от Правилника за изискванията и реда за реализиране на протекция на деца и възпитаници с изявени способности в община Панагюрище за самостоятелно и отборно класиране от втората сесия на 2022 година ще получат 166 деца и възпитаници: направление „ Наука “ – 20, направление „ Изкуство “ – 74 и направление „ Спорт “ – 72.

Присъдени са две общински стипендии: в направление „ Изкуство “ – Надежда Ковачева и в направление „ Спорт “ – Катрин Радивчева.

Общата сума за финансово подкрепяне на деца и възпитаници с изявени способности от втората сесия на 2022 година възлиза на 12 030 лв..

Две са и националните стипендии по Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности, присъдени на възпитаници от община Панагюрище. Техни носители са: Момчил Поптолев и Ваня Шиндарова.

Община Панагюрище се гордее с триумфите на надарените панагюрски деца.

*Пресцентър на Община Панагюрище
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР