От 12 до 14-ти май 2023 г. пловдивско певческо дружество

...
От 12 до 14-ти май 2023 г. пловдивско певческо дружество
Коментари Харесай

Хор „Ангел Букорещлиев“ – в Краков


От 12 до 14-ти май 2023 година пловдивско певческо сдружение „ Ангел Букорещлиев ” с диригент Илиян Тиганев ще вземе присъединяване на IV-ти интернационален хоров фестивал „ Ние пеем ” в гр. Краков, Полша. Първите два концерта ще се състоят в концертната зала на Музикалната Академия на гр. Краков и в Базиликата „ Св. Мария ”.

Големият фестивален концерт ще се организира на 125 метра подземен, в неповторимата кристална, солна зала на 900- годишната солна мина “ Величка ”. От 1978 година солната мина е под закрилата на ЮНЕСКО, поради хубостта на своите подземни музеи, тунели и кристални, солни фигури.

В репертоара на хора са включени песни от български и задгранични композитори. Целта на това присъединяване е разпространение на българското хорово изкуство и българската ария. Творчески срещи, уъркшоп и продан с хорови колективи от други европейски и азиатски страни ще бъдат част от фестивалната стратегия. Певческо сдружение „ Ангел Букорещлиев ” продължава да разпространява гр. Пловдив като Европейска столица на културата – 2019 година

Участието на Дружеството на този фестивал се реализира с финансовата поддръжка на община Пловдив по Компонент „ Мобилност ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР