От 12 до 14 април в МУ-Варна и учебните бази

...
От 12 до 14 април в МУ-Варна и учебните бази
Коментари Харесай

МУ-Варна участва в пилотното издание на пролетно училище Медицински хоризонти и вълнения

От 12 до 14 април в МУ-Варна и образователните бази за образование на студентите на Университета се организира пилотното издание на Пролетно учебно заведение " Медицински хоризонти и безредици “, проведено от асоциацията на студентите-медици в България – Варна и Деканат " Медицина “. Събитието беше ориентирано към студенти по медицина от всички курсове на образование, както и към стажант-лекари. Един от главните акценти на форума бе да подкрепи ориентирането им към здравна компетентност, която да профилират. Във форума се включиха над 300 студенти и преподаватели.

В програмата бяха включени серия от на практика образования с предклинична и клинична устременост във варненската университетска болница " Св. Марина “, Регионална здравна ревизия – Варна, Университетската профилираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване – Варна, Специализираната болница по акушерство и гинекология за интензивно лекуване " Проф. доктор Д. Стаматов “ и Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Св. Анна “ - Варна.

Практическата част на форума даде опция на всички бъдещи лекари, които към момента не са взели решение за професионалната си специализация, да проучат  от близко работата на другите клиники и отделения, към които имат интерес и да преценяват дали желаят да се насочат към съответната компетентност. Студентите имаха опция от първо лице да се срещнат с всекидневието на лекарите. Представени бяха и най-новите трендове в фирмите за здравна инсталация и фармацевтични артикули.

Пролетното учебно заведение приключи с поредност от сесии, ориентирани към научното насочване на студентите по медицина и опциите за професионална реализация. Събитието беше закрито с лекции, представящи бъдещето на медицината и ролята на изкуствения разсъдък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР