От 12 април частично ще се възстанови присъственото обучение за

...
От 12 април частично ще се възстанови присъственото обучение за
Коментари Харесай

Частично възстановяват присъственото обучение в училище от 12 април

От 12 април отчасти ще се възвърне присъственото образование за учениците. Това заяви просветителният министър Красимир Вълчев по време на седмичния брифинг на Националния действен щаб.

Първи в класните стаи ще се върнат и учениците от 1-ви до 4-ти клас, както и тези от 7, 8 и 10 клас. След това, в случай че ситуацията разрешава, от 26 април в класните стаи ще се върнат и учениците от 5, 9 и 12 клас. 

" 12-и клас ще приключат по-рано образователната година. Традиционно те завършват по-рано образователната година в средата на май. Затова е значимо да се върнат на 26 април. Тогава интервалът ще бъде 3 седмици, защото съответствува с Великденските и майските празници, когато има голям брой неучебни дни и графикът ни е от 26 до 14 май ", сподели още министърът на образованието.

По думите му, измежду имунизираните учители са 4 пъти по-малко болни, в сравнение с неимунизираните. " В множеството случаи са болни след незадоволително време след имунизация. Нямаме умряли учители, които да са имунизирани. Почти нямаме такива, които да са стигнали до тежко заболяване и хоспитализация, което значи, че имунизациите имат резултат. В момента инфектираните в системата на образованието са 500 души ", добави министър Вълчев.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР