От 12.12.22 г., започна предоставянето на финансовата помощ за най-пострадалите

...
От 12.12.22 г., започна предоставянето на финансовата помощ за най-пострадалите
Коментари Харесай

Започна изплащането на финансовата помощ на пострадалите от наводненията в Карловско

От 12.12.22 година, стартира даването на финансовата помощ за най-пострадалите семейства от наводненията в Карловско, оповестяват от Българския червен кръст (БЧК). Парите ще се изплащат в клоновете на " Български пощи ".

От БЧК прецизират, че заявките за финансово подкрепяне се подават в кметствата на селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово от притежателите на засегнатите парцели. 390 семейства /1179 човека/ в селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово, ще получат безусловна финансова поддръжка в размер на 940 лева . за покриване на най-належащи разноски, включително закупуване на нова битова техника, мебели и строителни материали.
 Жителите на наводнените села в Карловско още не са получили нищо от събраните дарения
Жителите на наводнените села в Карловско още не са получили нищо от събраните дарения

Два месеца след бедствието

Средствата, на обща стойност 581 000 лева, са показани след искане, което БЧК насочи към Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец по линия на Фонда за неотложно подкрепяне при бедствия.

БЧК заяви, че ще подкрепи общо 5000 души, потърпевши от наводненията в Карловско преди настъпване на зимните месеци с хигиенични пакети с препарати за разчистване и стерилизация на наводнените къщи. Продължава и оказването на психосоциална поддръжка на потърпевшите от поданици на карловските села.
 Кабинетът дава обещание цялостно възобновяване на наводнените села до зимата Обновена
Кабинетът дава обещание цялостно възобновяване на наводнените села до зимата

От идната седмица стартира слагането на краткотрайни мостове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР