От 11 до 20 ноември на територията на цялата страна

...
От 11 до 20 ноември на територията на цялата страна
Коментари Харесай

Стартира втори етап на акция Зима! Ето какво препоръчват от полицията за пешеходците

От 11 до 20 ноември на територията на цялата страна пътните служители на реда ще реализират засилен  надзор върху държанието на пешеходците на пътя. Полицейските органи ще наблюдават и за толерантното отношение на водачите на моторни транспортни средства по отношение на пешеходците.

Етапът „ Пешеходци и водачи за приемливост на пътя “ се организира за поредна година в границите на обичайна акция „ Зима “. Целта е да се подсети на пешеходците за техните отговорности и отговорности като участници в придвижването, както и че със своето вярно държание могат да допринесат за сигурността на придвижването по пътищата. В рамките на този стадий е разгласен Ден без пешеходци - жертви на пътя - 16 ноември. На 19 ноември /неделя/ по традиция ще бъде маркиран и Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи. В този ден, сред 09:30 и 12:00, във всички структурни звена на РДПБЗН – Варна е разгласен ден на отворените порти. Служителите от всички районни служби по ПБЗН и бранш „ Специализирани
оперативни действия ”, ще показват оперативно-тактическите благоприятни условия за осъществяване на аварийно-спасителна активност при пътно – транспортни катастрофи. Ще бъде обърнато внимание на всички жители, искащи да се срещнат с дейностите на пожарникарите и спасителите при осъществяване на избавителна активност при транспортни катастрофи и произшествия.

Препоръки към пешеходците:

1) Не бързайте да пресичате! Избирайте осветени сектори от пътя! Изчаквайте колите, които доближават да преминат първи – водачите на коли виждат пешеходците доста по-късно.
2) Бъдете търпеливи на спирките на всеобщия градски превоз! Не подхождайте към рейса или тролейбуса преди да е спрял! Не се опитвайте да догоните потеглящия рейс! При слизане не бързайте незабавно да пресечете пред рейса!
3) Избягвайте да се движите по пътното платно! Ако въпреки всичко се постанова, би трябвало да сте компактно вляво на платното против автомобилния поток или на банкета, в случай че има подобен!
4) Пазете се при понижена видимост! Пазете се от застигащи Ви коли! Помнете, че водачите на приближаващите коли ви виждат доста по-късно, в сравнение с допускате.
5) Бъдете внимателни при хлъзгава настилка! Не започвайте секване на заледено или заснежено пътно платно! Помнете, че придвижването през замръзнал и заснежен учатък е заначително по-бавно и за пешеходци и за коли, а спирачният път на транспортното средство е продължен.
6) Създайте си положителни условия за наблюдаване на пътната конюнктура и разбиране на останалите участници в придвижването! Бъдете нащрек! Дебелите връхни облекла Ви вършат по-бавни и мъчно преносими, лимитира опциите Ви.
7) Станете забележими за останалите участници в придвижването по пътищата! Снабдете се със светлоотразителни детайли или използвайте светлоотразителна жилетка. Помнете, че когато сте с тъмни облекла, сте мъчно забележими и рискът от настъпването на пътен случай е доста по- огромен.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР