От 11 декември 2021 година жителите на девинското село Триград

...
От 11 декември 2021 година жителите на девинското село Триград
Коментари Харесай

Държавата е като разрушения път в Триград, лети стремглаво към пропастта

От 11 декември 2021 година жителите на девинското село Триград и още три селища са откъснати от света откакто изобилните снеговалежи срутиха пътя към известната родопска туристическа дестинация. Хората, които пристигнаха да честват по време на коледните и новогодишните празници там, минаваха километри пешком, със сакове, торби и различен багаж, с цел да стигнат до Триград.

Разрушеният път към селото си стои все по този начин опустошен, хората изнемогват, само че на властта, заета с грандиозни проекти за 10 автомагистрали и 20 тунела, въобще не и пука за някакъв си Триград. Да се оправят сами. Важна е „ смяната “.

От средата на декември 2021 година България има ново съдружно държавно управление, четирипартийна коалиция на обединенията. След едномесечното им ръководство страната наподобява на Триград.

Заради галактическите цени на ток, газ и вода затварят цели браншове от бизнеса. Всички оранжерии в страната стопираха работа поради безумните сметки за газ. Затварят заведения за хранене, магазини, предприятия за произвеждане на храни. Дори колосът „ Арсенал “-Казанлък хлопна кепенци и прати 7000 души на улицата. Заради големия растеж на цените на материалите даже печелившият до преди година строителен отрасъл рухва финансово и праща хората си на трудовата борса.

Високите цени на съществени хранителни артикули срутват оборотите на магазините. Освен бизнеса, рекордните цени на ток, газ и вода удариха битовите консуматори с юначен сметки. Инфлацията изхарчи авансово „ нарастването на пенсиите “, което в последна сметка се оказа понижение. Дори Мика Зайкова, от упрваляващата партия Има Такъв Народ призна, че оцелява с помощи от сина си. Съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи. Вместо помощ за бизнеса и елементарните хора, един месец ни се разиграва „ театро “ и красиви приказки за ярко бъдеще.

Летящи коли, влакове-стрела, тунел над Дунав, „ милиардни вложения “, японски строители и светли съдбини. Вече и непредубеденият фен вижда, че КирчоКокорчовците са изцяло несъответстващи.

В Народното събрание партиите от „ смяната “ нямат импортиран законопроект. Не работят парламентарните комисии, с изключение на чувания ни министри, Народното събрание бездейства. Но това коства милиони левове на българския поданик. „ Борците против корупцията “ даже желаеха страната да им заплаща тестванията, с цел да влизат в Народното събрание.

Премиерът Кирил Петков се държи като Алиса в страната на чудесата, постоянно е изумен, постоянно е сюрпризиран. Цялото нищоговорене и нищоправене на „ смяната “ се изчерпва с пояснения за разбори, обещания и заклинания против политическите съперници. И, несъмнено, дежурната към този момент „ правосъдна промяна “.

И до момента в който при служебните кабинети на Румен Радев страната спря да работи, в този момент при неговите пионки-КирчоКокорчовците тя към този момент лети стремително към пропастта. Спрени са всички огромни инфраструктурни планове – автомагистралите „ Хемус “и „ Струма “, скоростните пътища Русе-Велико Търново и Ботевград-Мездра. „ Струма “ ще има вероятно в миналото, когато Борислав Сандов преброи лалугерите и цветята на пътя й. Дотогава ще броим жертвите от Кресненското дефиле. Тунелът под Шипка, с определен реализатор, ще чака дали Гроздан Караджов ще измисли по-широк път през него. До тогава ще броим жертвите на Прохода на Републиката.

Няма държавен бюджет, вероятно, може би, през март. Със поръчката, че през юни би трябвало да са актуализира. Няма нарастване на заплатите в бюджетната сфера, като при неприятния Борисов то бе 10% всяка година от 1 януари. При смяната, когато „ към този момент не се краде “, няма. Няма и да има. Дори обещаното 5% нарастване към този момент е мираж. Защото съгласно Асен Василев-Кокорчо в страната няма пари. Е по какъв начин няма, бе? Нали неговият Спецов бе събрал рекордни, милиардни, доходи? Нали Лорер сподели, че се къпем в пари? Нали непознати вложители се тълпят на опашки, с цел да влагат милиарди у нас, съгласно Петков? Нали служебните пионки на президента теглеха заеми като луди.

В доста от дребните общини в страната към този момент се вкарва режим на тока, стопира уличното осветяване. До какво ще докара това? До растеж на престъпността, бъдете сигурни. Не, че при към този момент деветмесечното ръководство на Министерство на вътрешните работи от Бойко Рашков-Дамаджаната това не е реалност. Бум на телефонни измами, всяка седмица убийства и грабежи. За първи път от доста години насам имаме скок на починалите по пътищата, над 100 души повече са изгубили живота си при произшествия в страната през 2021 година А от най-малко пет години наклонността бе нисходяща.

Управлението на Ковид-кризата към този момент е на самотек. Всеки самичък се оправя и преценява, който починал, починал. Болните се избавят с връзки по лечебните заведения, в случай че ги имат. Ако ги нямат, вземат участие гратис в съветската рулетка на гибелта. Опитът „ да се купят “ пенсионерите с 75 лв. добавка при имунизация не дава упования резултат. Страната навлиза с цялостни крачки в следващата „ вълна “ с висока смъртност, ниски равнища на имунизация и високи на тайни теории. Мангъров още веднъж е на мода.

За всичко изброено до тук има отговорни. Не, не е Кирил Петков, не е Рашков, даже кукловодът Румен Радев не е отговорен. Виновен е основния прокурор Иван Гешев. Той Мирчев от дебето си го сподели по малкия екран.

А и Бойко Борисов. Държавата се ръководи еднолично от президента към този момент девет месеца. През ноември 2018 година Радев държа гневна антиправителствена тирада и напълно „ инцидентно “ незабавно след нея избухнаха митинги за цените на горивата. От мутри с мерцедеси „ кубчета “. В съпоставяне с тогавашните цени днешните са тройни. Бензинът към този момент гони рекордните за последните 10 години 3 лв. за литър. Протести няма. Явно всички са удовлетворени.

Дълбоко незнаен „ пиар “ на Киро ругае и заплашва в ефир водещи от Нова телевизия. Нито стон, нито вопъл от разните грантови съюзи, водещите страдалци за свободата на словото, казионният съюз на публицистите. Бившите опозиционни медии и интернеттроловете замазват доколкото могат гафовете на КирчоКокорчовци с обясненията: Ама оставете ги, те са млади, занапред се учат във властта. Вижте „ шкафчетата на Борисов “, „ кюлчета “ и „ корупцията “.

Семейните и роднински назначения на новата власт не вършат усещане на никой. Важното е да върви „ смяната “. Експериментите със живи хора не престават. Сметката ще я платим ние. С лихвите. Вярвайте във светлото бъдеще и свят „ без корупция “, в което ви омагьосват трубадурите на смяната.

Иван Михайлов за breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР