От 11 август започва цялостното преасфалтиране на кръстовището на Орлов

...
От 11 август започва цялостното преасфалтиране на кръстовището на Орлов
Коментари Харесай

Започва преасфалтиране на кръстовището на Орлов мост

От 11 август стартира цялостното преасфалтиране на кръстовището на Орлов мост, заяви през днешния ден пред публицисти зам.-кметът по превоза на София Евгени Крусев.

Изцяло заменена ще бъде настилката на кръстовището на Орлов мост и няколкостотин метра нагоре в посока "Плиска " поради деформациите на асфалта. Ще бъдат положени няколко пласта асфалт, които да поемат тежкото придвижване. Кръстовището няма да бъде затваряно напълно, а единствено стеснено, като ремонтът ще продължи сред седем и 10 дни, осведоми зам.-кметът Крусев.

Той ревизира ремонта на ул. "Шандор Петьофи ", в който са вложени към 200 хил.лв. от бюджета на Столичната община. Направена е цялостна замяна на водопроводната мрежа, нови тротоари и напълно ново пътно платно, което се чака да стане готово при започване на септември.

Крусев заяви, че през днешния ден ще бъде отстранено стеснението на бул. "Прага " в региона на бул. "Ген. М. Д. Скобелев ", където е построена нова канализационна връзка.
Поетапно ще се осъществя ремонт на правата сред бул. "Цар Борис Трети " и бул. "Братя Бъкстон ". Предстои създаване на нов мост по бул. "Тодор Каблешков " след към две седмици, посочи зам.-кметът. Той сподели, че връзката сред бул. "Брюксел " и Терминал 2 на летището би трябвало да е подготвена до края на ноември. Улица "Житница " ще бъде отворена в края на 2018 година.

В отговор на въпрос Крусев сподели, че във връзка с настояването за удължение на трамвайна линия номер 5 към Владая е направено изследване, съгласно което би трябвало да се съборят повече от 50 къщи за разширение на булеварда.

Крусев сподели, че маршрутната линия към Владая е спряна и не се обслужва заради липса на интерес от превозвача поради дребен брой пасажери. В момента се търси транспортьор, който да обслужва маршрутната линия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР